Fysiotherapie

Veel mensen maken gebruik van fysiotherapie. Maar wat is fysiotherapie eigenlijk? Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Ook wel het bewegingsapparaat genoemd. Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren door verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen, zoals tape. U kunt bij de fysiotherapeut terecht met een doorverwijzing van de arts, maar u kunt ook zelf direct naar de fysiotherapeut toe stappen. Denkt u dat fysiotherapie u kan helpen bij uw fysieke klachten? Neem dan Contact op met de fysiotherapeuten van  Fysio Hillegom. Wij helpen u graag van uw klachten af.

Hoe wordt u behandeld?

Tijdens de eerste afspraak vormt onze fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Vervolgens stelt onze fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. Dit behandelplan wordt voor u persoonlijk samengesteld en is daarom maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van je klachten. Tijdens een fysiotherapeutische behandeling gaat u samen aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut krijgt u oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid. Maatwerk, helemaal toegesneden op uw klachten en lichaam.

Naast algemene fysiotherapie kunt u in onze praktijk ook terecht voor diverse specialisaties.

Wij zorgen ervoor dat u met uw klacht bij de juiste therapeut terecht komt.

Manuele Therapie

 • Hoofdpijn
 • Nek- en Schouderklachten
 • Rugklachten

De manueel therapeut is binnen de fysiotherapie de specialist bij klachten van de wervelkolom. Deze therapie is geschikt voor klachten die, behalve met pijn ook gepaard gaan met het minder goed kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. De functie van de gewrichten verbetert en het bewegen gaat makkelijker.

Manuele therapie valt onder fysiotherapie en wordt dan ook als fysiotherapie vergoed door de verzekering. Let op: afhankelijk van uw afgesloten polis

Sportrevalidatie

In de sportrevalidatie staat het behandelen, trainen en begeleiden van sporters centraal. De fysiotherapeut helpt u op een verantwoorde wijze terugbrengen op uw oude sportniveau.

Fysio Hillegom heeft met Marco van Luijk al sinds 1994 ervaring in behandeling en revalidatie van (top)sporters variërend van breedtesporters tot sporters op Olympisch niveau.

Bij de behandeling van sportblessures staat de oefentherapie of training centraal. Deze training bestaat uit een programma op maat waarin o.a. lenigheid, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen aan de orde komen.

Binnen de sportrevalidatie bij Fysio Hillegom wordt er als dat nodig is samen gewerkt tussen onze specialismen om tot het beste resultaat te komen.

Onze ruime en goed uitgeruste revalidatieruimte leent zich uitstekend voor deze vorm van fysiotherapie.

Sportrevalidatie valt onder fysiotherapie en wordt dan ook vergoed als fysiotherapie door de verzekering.

Neurologische revalidatie

Neurologische revalidatie

Shockwavetherapie

Shockwavetherapie

 • Tennis- of golfarm
 • Schouderpijn
 • Slijmbeurs
 • Hielspoor of pijn aan de Achillespees
 • Spasticiteit

Chronische pijnklachten gelokaliseerd in spieren, pezen en slijmbeurzen zijn vaak behandelbaar met deze nieuwe vorm van pijnbestrijding. Deze succesvolle methode om deze pijn te behandelen heet Extracorporeal ShockWave Therapy (ESWT).

Na gemiddeld vier tot vijf behandelingen kunt u het resultaat van shockwave therapie al vaak merken. De resultaten van shockwave therapie zijn wetenschappelijk aangetoond.

Bij Fysio Hillegom integreren wij shockwave therapie binnen uw fysiotherapeutische behandeling en wordt dus vergoed door de verzekering.

Dry needling

 • Pijnlijke of stijve spieren
 • Verminderde kracht
 • Uitstralende pijn

Dry needling is een behandelmethode binnen de fysiotherapie waarbij de fysiotherapeut stijve of verkrampte spieren aanprikt die hierdoor langdurig ontspannen en e.v.t. uitstralingspijnen in arm of been verdwijnen. Bij deze techniek worden ‘droge’ acupunctuurnaalden gebruikt, er wordt dus geen vloeistof in de spieren gespoten.

Dry needling therapie valt onder fysiotherapie en wordt dan ook vergoed als fysiotherapie door de verzekering.

Marco van Luijk en Kevin Melman zijn bij Fysio Hillegom de specialisten voor Dry Needling.

Medical taping

 • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten
 • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen.
 • Houdingscorrectie
 • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals tennis- of golfarm)
 • Hooikoorts

Een tapemethode waarbij met gebruik van speciale tape pijn, zwelling en
spierfunctie beïnvloed kan worden.

Medical Taping kan deel uitmaken van de fysiotherapeutische- of manueel therapeutische behandeling maar kan ook als afzonderlijke behandeling worden toegepast.

Medical taping therapie valt onder fysiotherapie en wordt dan ook vergoed als fysiotherapie door de verzekering.

Fysio fitness

Bewegen en trainen is van groot belang voor een gezonde leefstijl, mits het op verantwoorde manier gebeurt. Door te sporten voelt u zich fitter en krijgt u minder last van klachten. Bij Fysio Hillegom kunt u verantwoord sporten onder professionele begeleiding met een persoonlijke aanpak.

Na een intakegesprek brengen we uw huidige lichamelijke fitheid in beeld. Hiervoor voeren we een aantal testen en metingen uit, we kijken onder andere naar uw bloeddruk, gewicht en BMI. Ook nemen  we een conditietest en krachtmeting af om uw trainingsniveau te kunnen bepalen. Op basis hiervan bepalen we samen met u uw doelstellingen en stellen we een persoonlijk trainingsprogramma op.

Medisch fitness vindt plaats in onze ruime trainingsruimte met airconditioning, in kleine groepjes en met veel persoonlijke aandacht.

Natuurlijk bieden wij ook de mogelijkheid om na een fysiotherapeutische behandeling de preventie hiervan bij ons voort te zetten onder begeleiding.

Nanda Pot richt zich in de praktijk op groepen.
Fysio fitness wordt niet door de verzekering vergoed.